Ugrás a fő tartalomra

Választási programok 2018 (egy választás margójára)

Egy nappal a választás előtt minden pártank már kész a programja, legalábbis kész kellene hogy legyen. Kampányidőszakban a programok összehasonlításáról kellene szólnia a műsoroknak a TV-ben, rádióban. Sajnos érdemi vita elmard, csupán csak bemutatkozás szintűre sikeredett. A különböző pártoknak ütköztetniük a véleményüket, kifejtenék kritikájukat, megoldási javaslatainkat érthetően, számunkra. Ebben az időszakban nem csak az előző 4 éves munkájukról adnának számot, hanem felvázolnák a jövőképünket is. Rátapintanának, meglátnák az egyszerű ember problémáit. Négy évben egyszer tényleg közel kerülnének hozzánk.

Igen, ezt várom el a politikusainktól pártállástól függetlenül. A politikusság is egy ugyanolyan szakma mint a többi, előnyeivel, hátrányaivel együtt. Az ő elsődleges feladatuk a véleményünk képviselése, hogy úgy alakuljanak az országban a dolgok, ahogy mi akarjuk. Jelenleg úgy érzem ezt teljesen elfelejtették.


Érdekes hogy az összefogás is szitokszó lett, most komolyan? Ez olyan mintha a munkahelyeden nem segítenél a kollégádnak, aki piros szoknyát visel és nem kéket. Az összefogás fontossága és a közös érdekek képviselése nem csak a többség érdeke, hanem mindenkié, elengethetetlenül fontos. Ha ez megvan, akkor a kisebségek képviselete sem csorbul és nem csak az ország, hanem mindenki gyarapodik.

Láttál már olyan várost ahol 100%-ban csak egy pártra szavaznak az emberek? Mi van azzal a várossal, aki nem a jövendőbeli vezető hatalmat képviseli és más színekben szerepel?
Büntetésként majd nem kapnak forrásokat, nem szavazzák meg pályázatait? Ebben az esetben a saját szavazóikkal is kiszúrnak.

Az orszáág, benne a társadalom egy test, egy lélek. El tudod képzelni hogy mostantól fogod magadat, mivel nem tetszik a lábujjad, kötsz rá damilból egy csomót és elsorvasztod? Persze hogy nem! Szükség van rá.

Az elmúlt időszak kampánya buta emberekről, buta embereknek szólt. Miért? Mert kicsik az elvárásaid, azt kapod amire vágysz. Rettegést és izgalmat. Persze mindennek meg van a helye, rettegének, és izgalmaknak a moziban, filmekben. Hasznos, fontos információknak a híradóban.
Úgy érzem összekeveredtek a dolgok és nem úgy néz ki mintha tisztán akarnánk látni. A közszolgálati tévéknek főleg a tájékoztatás lenne az elsődleges fladatauk. Jelenleg ezt a szerepet nem töltik be. Ne már , hogy egy Wikipedia cikkből kelljen megkeresnem a 2018 évi választás programjait.

Miért ragaszkodunk a TV-hez? Tudom sok embert elér. Rengeteg pénzbe került az, hogy a tévénézőket a megfelelő irányba tereljék. Van legalább annyi pénzed és média súlyod? Persze hogy nincs!
Tényleg meg akarod változtatni a véleményüket? Nem hiszem, nem a te feladatod. Propagandára, sajnos csak propagandával lehet felelni. Azt meg azért nem szeretjük. Kezd a válltozást magaddal,
ha nem képvisel a TV, büntesd meg, és ne nézd. Fiatalként ez nem jelenthet problémát. (Jó esetben már rég nem a TV-t nézed, mert magasabb elvárásaid vannak az internet világában.)

A TV, jelenlegi pártok, a menza mind ugyanolyan: azt eszed ami van, amit eléd raknak! A világ rég megválltozott, habár sokan próbálják ezt az információt tőled elvenni. Az Internet korában À la carte van! Felejtsük el a TV-t, azért se nézd hogy bosszankodjál rajta!

Induló, vagy aktuálisan kisebbségben levő pártként ugyanúgy elfelejtheted a TV-t. Nyissatok a fiatalok felé, ők a jövő, nem mellesleg ők a szavazóitok.
Kérdezzétek a fiatalokat, csináljatok fiataloknak politikát, műsorokat, de ne nem úgy ahogy eddig!
Az üzenetnek is modernnek kell lenni. Az már nem elég ahogy szembefordulsz a kamerával és felmndod a leckét, ahogy Kósa. Néhány párt már kísérletezik újszerű mondanivalóval (próbálj meg elvonatkoztatni, ha nem a te pártod, az előadást figyeld).

Ha pedig nem tudsz változni, ne legyél a válltozás útjában. Lehet görcsösen ragaszkodsz a hatalomhoz, de ha eddig nem vették meg az arcodat eztán se fogják. Senki sem vesz büdös fejű halat.
A te feladatod az utódok keresése, keress! Néz körbe ki az aki tehetséges, és új gondolatai vannak. Segítsd a munkáját. Ezzel nem csak te, de pártod, és végül mi is nyerünk.

Visszatérve a médiához, ne csak saját csatornát, hanem közös szerepléseket, közös csatornát is csináljatok. Közösen erőt mutattok, mégha a véleményetek különböző. Példát mutattok a párbeszédről. Ráadásul ezeket a csatornékat pártállástől független emberek is meg fogják nézni. Igen a bizonytalan vagy az inaktív szavazók. Akiket nem érdekel a piros, kék, hanem csak a profi képviselet. Közösen mutatva magatokat új embereket szólíthattok meg. Ráadásul az újságokban, hírportálokon is a közös vitáitok jelenik meg. Nem ti lesztek a hír, hanem a mondani akartok. Az igazi mondanivaló nagyon sok embert érdekel.

Az újságírók szeretik a példányszámot, ha kimész a politika szimpadára kockás nadrágban, mondanivaló nélkül akármennyire jó vagy nem a kockás nadrágodról fognak beszélni egészen addig ameddig ki nem nyitod a szád, és valami értelmeset mondasz.

A mai eszközökkel kis ráfordítással elég komoly, minőségi tartalmakat lehet létrehozni. Rendezzétek be a saját stúdiótokat. Rakjatok ki hirdetéseket a videóitok mellé. Pár fényképezőgéppel, megfelelő világítással, mikrofonnal csodákat lehet művelni. Engedjétek meg a hozzászólásokat a videók alatt, és ami a legjobb közös videók esetén minden párt tábora is elkezd egymással beszélni, tanulhat egymástól.

Miért ne lehetne egy YouTube élő közvetítésen megnézni a következő vitát? Tudom nem mindenki fog eljönni, nem mindenkinek az érdeke. Nem ez számít. Az összefogás a lényeg, az hogy beszéltek a problémáinkról. Halljam vissza tőletek ami nekem fáj az országban, nem csak nekem mindenkinek. Keressetek hétköznapi problémákat, próbáljátok megoldani. Tegyetek rá javaslatot. Ha más nem, majd ellopják tőletek, és megcsinálja az éppen vezető hatalom. ÉS? Ez teljesen nem érdekel, csak az hogy megoldódott. Nem az a feladatotok, hogy igazatok legyen, és tiétek legyen a dicsőség, győzelem, hanem az hogy képviseljetek!

A választás holnap lezárul, vonjátok le a következtetést. Ne csak négy év múlva eszméljetek megint a következő választás kapmányidőszakában. Lássuk a közös munkát, közös vitát,  a parlamentben is, és a közös YouTube csatornátokon!

Végezetül: nem kormánypárt és ellenzék vagytok, ti vagytok a mi képviselőink. Dolozzatok közösen, mert ti vagytok a képviselőink.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

BAOFENG Rádiók magyar használati utasítása és beállítása

Olvasd el a biztonsági és összeszerelési részt a cikk végén letölthető pdf-ben. Fontos, hogy ne tedd tönkre első bekapcsoláskor a készülékedet: Az antennát a felszerelése során ne a felső végénél fogva forgasd, hanem az alsó végét fogd a kezedbe. Ha külső antennát használsz a készülékhez bizonyosodj meg róla hogy az SWR értéke 1:1,5 körüli vagy alacsonyabb, mert különben az adó végtranzisztora tönkremegy. Az antennát ne tartsd a kezedben, ne csomagold be hogy elkerüld az adóvevő rendellenes működését. Soha ne kapcsold adásra a készüléket antenna nélkül. Mert tönkre megy:) Rádió részei antenna jelzőfény (elemlámpa) BE/KI kapcsoló és hangerőszabályozó gomb LCD kijelző CALL gomb Röviden rádió, hosszan riasztó vagy csörgető gomb MONI gomb röviden nyomva elemlámpa, hosszan pedig zajzár nyitás PTT (adás indítás) VFO/MR gomb ( frekvencia/csatorna mód) frekvencia szerint vagy csatorna szerint kereshetünk, ha már van beprogramozott csatorna jelzőled zöld adás vételeko

Magyar Telegram csoportok, csatornák

Talán találkoztak már a Telegrammal , majd legyintettetek, ez is olyan mint a többi (Instagram, WhatsApp, Viber, Messenger.) Elsőre én is így tettem, azt hittem sima üzenetküldésre jó. Amiben más, hogy nagyon jó kis közösségeket lehet építeni, jelenlegi maximum 100 000 fő. Egy közös nagy chat szobára hasonlít, ahova képeket, videókat fájlokat is lehet feltölteni. Sajnos nem minden csatornát lehet egyszerűen megtalálni, főleg nem kategorizált formában. Nemzetközi Telagram csoportokat, csatornákat sokkal könnyebb megtalálni, több is van belőlük. Magyar Telegram csoportokat, csatornákat viszont a számok törvénye miatt sokkal nehezebb volt eddig megtalálni. Kezd a nézelődést a következő oldallal: Magyar Telegram csoportok csatornák Telegram név: @magyargram Telegram hivatkozás (alkalmazás telepítése szükséges): https://t.me/magyargram Ha nem működne a hivatkozás, nem telepítetted még az alkalmazást! PC-re: letöltés Androidra:  letöltés Iphone-ra: letöltés Webe

Xiaomi telefonról rendszer alkalmazások törlése és reklámok eltávolítása

Nincs is bosszantóbb annál, mikor a MI Böngészőt erőlteti a telefon, vagy bármilyen más előre telepített programot. Xiaomi jó telefonokat gyárt, cserébe teleszórja reklámmal és mindenféle analitika küldő programmal, ami magánéletünket nem feltétlenül tiszteli. Ezeket a gyári programokat csak külső programmal lehet letörölni neve ADB-tool. nem kell hozzá root hozzáférés, így a telefonunk garanciája is megmarad. Ezen az oldalon összeszedték a listát, amit le lehet törölni, természetesen mindenki saját felelősségére tegye. Illetve törlés előtt letilthatja az alkalmazást, hogy kiderüljön, okoz-e galibát az eltávolítása. https://c.mi.com/thread-3676185-1-0.html https://rootmygalaxy.net/xiaomi-bloatware-list-remove-safely-from-miui/ https://technastic.com/xiaomi-bloatware-list-miui/ https://selivan.github.io/2020/02/25/removing-bloatware-from-xiaomi-miui-android.html Ezzel a progival pedig már el is kezdheted a törölgetést: https://github.com/Szaki/XiaomiADBFastbootTools https://www.xda-deve