Ugrás a fő tartalomra

Tisztaszoftver Program 2013

Korábban már többször írtam a programról. Számomra azért érdekes, mert nincs iránya, politikája rendszeresen változik mint a tavaszi szél.

Az új hír, hogy folytatódik a háttérben a linuxos átállás, ezt kisebb háttér-információkból szűrhetjük le, minthogy nem lesz többet ASP.NET-es webszolgáltatás.

Cserébe viszont lesz ami még eddig nem volt, adatbázis:) Ez ugye eddig Microsoftos technológiákkal megfizethetetlen volt Magyarországnak. De minek is fizettünk volna, ha van ingyenesen használható, jobb alternatíva weboldalak kiszolgálására. http://news.netcraft.com/archives/category/web-server-survey/

Amit kapni fogunk:
"A jelenlegi kiszolgálási környezet:
            • webszerver: Apache 2.2
            • PHP környezet: PHP 5.3
            • MySQL adatbázis: MySQL 5.1"


Forrás: http://sulinet.niif.hu/node/1

Amiről még beszélni kell:) a forrás, ahol megjelenítették a tartalmat. Jó öreg Drupal 7-es oldal alap támlával.
Kár hogy aki kézbe vette nem hallott még a keresőbarát urlekről, ami csak egy kattintás lenne a modulok oldalán.

A végén még eljutunk oda, nem fizetünk az ingyenesen használható dolgokért, de remélem oda is el fogunk jutni, hogy nem csak használják, és ezzel óriási összegeket spórolnak, hanem vissza is juttatják a használat közben felgyülemlett tudást a közösségnek:)

februári frissítés:
Tisztaszoftver valósínűleg tovább él 2014 márciusáig. Felsőoktatásban az intézményi dolgozók igényelhetik otthoni felhasználásra a programokat. A hallgatók továbbra is kimaradnak belőle.

Valószínűség darabkái:
http://index.hu/belfold/2013/01/15/a_microsoft_megint_jo_multi_lett_a_fideszesek_szemeben/
http://www.campus.hu/gyik.html Itt már látszik a win8-as felület, és a felsőoktatás választó a nyitó oldalon, ami tavaly októberben került levételre.
Pár nap, itt a március, ismét esély sincs a nyugodt tervezett átmenetre. Valószínűleg tűzoltás képen ismét megújítják a megállapodást.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

BAOFENG Rádiók magyar használati utasítása és beállítása

Olvasd el a biztonsági és összeszerelési részt a cikk végén letölthető pdf-ben. Fontos, hogy ne tedd tönkre első bekapcsoláskor a készülékedet: Az antennát a felszerelése során ne a felső végénél fogva forgasd, hanem az alsó végét fogd a kezedbe. Ha külső antennát használsz a készülékhez bizonyosodj meg róla hogy az SWR értéke 1:1,5 körüli vagy alacsonyabb, mert különben az adó végtranzisztora tönkremegy. Az antennát ne tartsd a kezedben, ne csomagold be hogy elkerüld az adóvevő rendellenes működését. Soha ne kapcsold adásra a készüléket antenna nélkül. Mert tönkre megy:) Rádió részei antenna jelzőfény (elemlámpa) BE/KI kapcsoló és hangerőszabályozó gomb LCD kijelző CALL gomb Röviden rádió, hosszan riasztó vagy csörgető gomb MONI gomb röviden nyomva elemlámpa, hosszan pedig zajzár nyitás PTT (adás indítás) VFO/MR gomb ( frekvencia/csatorna mód) frekvencia szerint vagy csatorna szerint kereshetünk, ha már van beprogramozott csatorna jelzőled zöld adás vételeko

Magyar Telegram csoportok, csatornák

Talán találkoztak már a Telegrammal , majd legyintettetek, ez is olyan mint a többi (Instagram, WhatsApp, Viber, Messenger.) Elsőre én is így tettem, azt hittem sima üzenetküldésre jó. Amiben más, hogy nagyon jó kis közösségeket lehet építeni, jelenlegi maximum 100 000 fő. Egy közös nagy chat szobára hasonlít, ahova képeket, videókat fájlokat is lehet feltölteni. Sajnos nem minden csatornát lehet egyszerűen megtalálni, főleg nem kategorizált formában. Nemzetközi Telagram csoportokat, csatornákat sokkal könnyebb megtalálni, több is van belőlük. Magyar Telegram csoportokat, csatornákat viszont a számok törvénye miatt sokkal nehezebb volt eddig megtalálni. Kezd a nézelődést a következő oldallal: Magyar Telegram csoportok csatornák Telegram név: @magyargram Telegram hivatkozás (alkalmazás telepítése szükséges): https://t.me/magyargram Ha nem működne a hivatkozás, nem telepítetted még az alkalmazást! PC-re: letöltés Androidra:  letöltés Iphone-ra: letöltés Webe

Kétsávos VHF/UHF rádiózás kezdőknek

Több helyen felmerül az igénye a rádiós összeköttetéseknek. A régebbi kiforrottabb technológia, több mint 100 éves múltra tekint vissza. Viszont a mobil telefon mára már teljesen kiszorította az átlag felhasználók köréből. Aki nem kíváncsi a jogszabályi háttérre, ugorjon az amatőr rádiózás részhez! Következő előnyei vannak a mobiltelefonnal szemben: Ráadásul nem kell hozzá kiépített infrastruktúra, azaz a rádiókészülékek egymás között közvetlenül tudnak az éterben kommunikálni. (peer-to-peer) nincs felmerülő költsége a készülék vásárlása után egyszerre sok emberhez eljuthat az információ robusztusabb kialakítás miatt munkára, vagy sportolásra kívánóan alkalmas VOX funkcióval bébicsősznek is elmegy Általános ismeretek Rádióhullámok elhelyezkedése Rádiós körzetek Magyarországon és a világon a rádiózást, és a frekvenciákat jogszabályokban szabályozzák. Mivel bárki "beleszólhat" a másik beszélgetésébe, ezzel megzavarhatja a munkáját, vagy zavart okozh